NLB Skladi

Izračuni Tečajnica

Kje lahko postanem vlagatelj v vzajemne sklade NLB Skladi?

 • O možnostih varčevanja se lahko pozanimate v najbližji NLB poslovalnici, na sedežu družbe NLB Skladi v času uradnih ur ali v NLB Privatnem bančništvu
 • Za dodatna vplačila in informacije lahko pokličete tudi NLB Kontaktni centerNekatere posle in odločitve glede vašega varčevanja v krovnem skladu NLB Skladi lahko opravite na daljavo, in sicer vsak delovni dan med 9.00 in 16.00 uro preko videoklica.
 • Za termin sestanka z naložbenim svetovalcem lahko pokličete tudi na brezplačno modro številko 080 22 86.

Kaj moram vedeti pred vstopom v sklad?

Pred pristopom k pravilom upravljanja krovnega sklada NLB Skladi je zelo pomembno, da si postavite cilje in časovne okvirje varčevanja. Ne pozabite upoštevati tudi vaših izkušenj in znanja s področja naložbenega sveta. Na osnovi tega se boste lažje odločili, kateri podsklad krovnega sklada NLB Skladi je za vas najprimernejši.

Družina podskladov krovnega sklada NLB Skladi ponuja različne vrste vzajemnih skladov in prepričani smo, da boste tudi vi našli sebi primernega.

Ko vstopam v sklad

Če se odločite za pristop k pravilom upravljanja vzajemnega sklada, vam predlagamo, da s seboj prinesete naslednje dokumente:

Fizične osebe:

 • Veljavni uradni osebni dokument, ki ga je izdal državni organ
 • Davčno številko
 • Številka transakcijskega računa

Pravne osebe:

 • Izpisek iz sodnega ali drugega javnega registra
 • Davčno številko pravne osebe
 • Matično številko pravne osebe
 • Številko transakcijskega računa pravne osebe
 • Osebni dokument zakonitega zastopnika oz. pooblaščene osebe
 • Davčno številko zakonitega zastopnika oz. pooblaščene osebe
 • Če pooblaščena oseba ni zakoniti zastopnik pravne osebe, potrebuje notarsko overjeno pooblastilo.

Sedem preprostih korakov do varčevanja v podskladih krovnega sklada NLB Skladi

 1. O možnostih varčevanja se lahko pozanimate v najbližji NLB poslovalnici, na sedežu družbe NLB Skladi v času uradnih ur, v NLB Privatnem bančništvu oziroma pokličite NLB Kontaktni center. Za termin posveta lahko pokličete tudi na brezplačno modro številko 080 22 86.
 2. Proučite gradiva o podskladih krovnega sklada NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., ki jih dobite v poslovalnicah banke NLB Skupine ali v elektronski obliki na spletnih straneh družbe NLB Skladi.
 3. Razmislite o svojih finančnih ciljih in finančnih razmerah ter o namenu varčevanja.
 4. Proučite, koliko podskladi krovnega sklada NLB Skladi ustrezajo vašim ciljem, razmeram in zlasti znanju in izkušnjam.
 5. Izberite enega ali več podskladov krovnega sklada NLB Skladi, za katere menite, da vam najbolj ustrezajo.
 6. S pomočjo usposobljenega pooblaščenega predstavnika banke NLB Skupine izpolnite pristopno izjavo in pristopite k pravilom upravljanja izbranega podsklada.
 7. Nakažite denar na račun podsklada, ki je naveden na pristopni izjavi. Izročitev pristopne izjave vas ne zavezuje k vplačilu sredstev v podsklad.

Po začetku varčevanja v podskladu krovnega sklada NLB Skladi boste stanje svoje naložbe lahko spremljali v mobilni aplikaciji NLB Skladi ali v NLB Kliku, dodatne informacije o varčevanju v podskladih pa boste lahko ves čas varčevanja dobivali tudi v NLB poslovalnicah.

Po vstopu v sklad

Po pristopu k pravilom upravljanja krovnega sklada NLB Skladi vas bomo na tem spletnem mestu obveščali o aktualnih dogodkih v zvezi s podskladom in o vrednosti enote premoženja.

Na tem mestu bi znova omenili, da je naložba v vzajemni sklad dolgoročna, saj se na ta način zmanjša tveganje negativne donosnosti naložbe v času varčevanja.  Več o možnostih varčevanja

V kolikor se odločite za nakup dodatnih enot premoženja, lahko sredstva vplačate s položnico ali preko aplikacije NLB Klik, pri čemer navedite sklic, ki je zapisan na pristopni izjavi k pravilom upravljanja vzajemnega sklada, oziroma sklic, ki je zapisan na varčevalnem načrtu, če želite vplačati sredstva v okviru NLB Skladi - Varčevalnega načrta.

Če pa želite izplačilo sredstev iz podsklada krovnega sklada NLB Skladi, se oglasite v najbližji NLB poslovalnici, na sedežu družbe NLB Skladi v času uradnih ur ali v NLB Privatnem bančništvu.

Denar vam bomo nakazali najkasneje v 6 delovnih dneh po prejemu zahteve za izplačilo.

Prijavite se na e-novice

Varnostna koda

Vaša privolitev je v skladu z Informacijo o varstvu osebnih podatkov v družbi NLB Skladi in velja do preklica ter jo lahko pisno prekličete kadarkoli na sedežu družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov dpo@nlbskladi.si. Dokument Informacija o varstvu osebnih podatkov se nahaja na tej povezavi.

 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.