16. 03. 2018

Včeraj se je že osmo leto zapored odvil dogodek revije Moje Finance, ki podeljujejo nagrade najboljšim vzajemnim skladom v Sloveniji.

Certifikat Naj sklad 2018 je nagrada revije Moje finance iz raziskave med vzajemnimi skladi na slovenskem trgu v marcu 2018.

Zahodni Balkan in Naravni viri

NLB Skladi – Zahodni Balkan delniški se je med vsemi ocenjevanimi vzajemnimi skladi odrezal najbolje, saj je imel najvišji t.i. »information ratio« (donosnost glede na benchmark prilagojena za tveganje). Omenjeni sklad je tako prejel nagrado za najboljši vzajemni skladi v kategoriji delniški – Balkan, in sicer tako v tri kot pet letnem obdobju. Poleg Zahodnega Balkana so NLB Skladi prejeli nagrado še za podsklad NLB Skladi – Naravni viri delniški, in sicer v kategoriji delniški – energija, materiali in javna oskrba za triletno obdobje.

Dober donos na enoto tveganja

Ker je v naložbah donos le nagrada za prevzeto naložbeno tveganje, je razumljivo, da so najboljši vzajemni skladi tisti, ki prinašajo največji donos glede na naložbeno tveganje. Med top deset vzajemnih skladov po donosu na enoto tveganja v tri letnem obdobju so se uvrstili kar trije podskladi krovnega sklada NLB Skladi: NLB Skladi - Visoka tehnologija delniški (2. mesto), NLB Skladi – Južna, srednja in vzhodna Evropa delniški (4. mesto) in NLB Skladi – Dinamični razviti trgi delniški (8. mesto).

 

Nazaj