NLB Skladi

Izračuni Tečajnica

Izbira vzajemnega sklada je pomembna odločitev. Upoštevajte, koliko znanja in izkušenj imate z investiranjem. Osebe, ki so z varčevanjem v vzajemnih skladih in vrednostnih papirjih nasploh že pridobile izkušnje, lahko v vzajemne sklade razporedijo nekoliko večji del prihrankov od oseb, ki takšnih izkušenj še nimajo.

Pri finančnih odločitvah vedno upoštevajte svoje celotno premoženje. Koliko tveganja si lahko privoščite je odvisno tudi od tega, kakšna je vaša trenutna razporeditev premoženja (depoziti, nepremičnine, naložbe v druge finančne produkte, ipd.).

Pravilno se odloči tisti vlagatelj, ki pri naložbi prihrankov ravno toliko tvega, kot si lahko privošči. Vlagateljem, ki tvegajo preveč, se lahko zgodi, da nujnih finančnih ciljev ne bodo dosegli v potrebnem roku, v najslabšem primeru pa lahko zaidejo v resne finančne težave. Po drugi strani tisti, ki tvegajo premalo, navadno ustvarijo precej nižjo donosnost prihrankov, kot bi jo glede na objektivne okoliščine lahko. Pravzaprav tudi te osebe na nek način tvegajo: tvegajo, da bodo čez nekaj let ugotovile, da so privarčevale precej manj, kot bi lahko ob prevzemanju zanje povsem sprejemljivega tržnega tveganja.

O možnostih varčevanja v krovnem skladu NLB Skladi se lahko posvetujete z usposobljenim pooblaščenim predstavnikom banke v kateri koli NLB Poslovalnici v Sloveniji, na NLB Privatnem bančništvu oziroma s klicem na brezplačno modro številko 080 - 22 86, kjer se dogovorite za termin posveta.

Več informacij o izgradnji portfelja lahko najdete tukaj.

 

 

 

Prijavite se na e-novice

Varnostna koda

Vaša privolitev je v skladu z Informacijo o varstvu osebnih podatkov v družbi NLB Skladi in velja do preklica ter jo lahko pisno prekličete kadarkoli na sedežu družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov dpo@nlbskladi.si. Dokument Informacija o varstvu osebnih podatkov se nahaja na tej povezavi.

 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.