NLB Skladi

Izračuni Tečajnica

Preprosto varčevanje, prihranek časa

  • Gre za zelo enostavno in pregledno obliko varčevanja, ki vlagatelju omogoča prihranek časa in energije. Vlagatelju ni treba storiti nič drugega, kot preudarno izbrati ustrezen vzajemni sklad, izpolniti in izročiti pristopno izjavo k pravilom upravljanja vzajemnega sklada ter na račun vzajemnega sklada nakazati denarna sredstva. Za vse drugo poskrbi vzajemni sklad oziroma njegov upravitelj. Na splošno je preprostejša tudi napoved kapitalskih dobičkov pri odmeri dohodnine, vlagatelju pa tudi ni treba odpirati trgovalnega računa pri borznoposredniški hiši. Z naložbo v vzajemni sklad prihranite del časa, ki bi ga porabili pri neposrednem investiranju v vrednostne papirje. Izbiro vrednostnih papirjev in pripadajoče aktivnosti prepustite družbi NLB Skladi, ki upravlja vzajemni sklad. Nadomestilo, ki ga kot vlagatelj v obliki provizije plačate družbi za upravljanje, je torej tudi plačilo za te storitve.

Visoka likvidnost

  • Vaše prihranke lahko vedno unovčite, denar na osebnem računu pričakujte najkasneje v šestih dneh od podanega zahtevka za izplačilo. To je še posebej pomembno zlasti tedaj, ko vlagatelji sredstva hitro potrebujejo v denarni obliki zaradi nenadnega izpada prihodkov ali nepričakovanih stroškov. Sredstev, vloženih v vzajemne sklade, torej ne vežete.

Davčne ugodnosti

  • Pomembna prednost, ki jo krovni sklad prinaša vlagateljem, je odlog ugotavljanja davčne obveznosti - ustvarjeni kapitalski dobički pri prehodih med podskladi krovnega sklada NLB Skladi so neobdavčeni. Davčna obveznost nastopi šele ob izplačilu sredstev iz krovnega sklada NLB Skladi. Odlog davčne obveznosti, ki ga omogoča varčevanje v krovnem skladu NLB Skladi, predstavlja pomembno prednost tako v primerjavi z varčevanjem v samostojnih vzajemnih skladih, kot tudi v primerjavi z neposrednimi nakupi drugih vrednostnih papirjev. Podrobne informacije o obdavčitvi vlagateljev v vzajemni sklad so vam na voljo prospektu krovnega sklada.
  • Obdavčitev za fizične osebe je ugodnejša od neposrednega varčevanja v vrednostnih papirjih.

Višja pričakovana donosnost

  • Pričakovana donosnost vzajemnega sklada je nekoliko ali bistveno višja od donosnosti bančnih vlog (odvisno od izbire vzajemnega sklada). Delnice in obveznice na dolgi rok nudijo višjo pričakovano donosnost kot zelo varne naložbe, na primer bančne vloge. Prav pa je, da se vlagatelj zaveda, da višja pričakovana donosnost predstavlja zgolj pričakovano nagrado za prevzemanje dodatnega tržnega tveganja.
  • Z naložbo v vzajemni sklad učinkovito zmanjšate tržno tveganje, saj nalagate v več vrednostnih papirjih. Na ta način dosežete ustrezno razpršitev z relativno nizkimi stroški.

Strokovno upravljanje premoženja

  • Vaši prihranki so v rokah strokovno usposobljenih in izkušenih upravljavcev premoženja, ki s ciljem doseganja nadpovprečne uspešnosti vzajemnega sklada nenehno raziskujejo dogajanja na finančnih trgih, v gospodarstvih, gospodarskih panogah in gospodarskih družbah. Upravitelji premoženja upravljajo tudi v okvirih jasne naložbene politike posameznega vzajemnega sklada.

Fleksibilnost

  • Varčevanje v krovnem skladu NLB Skladi omogoča tekoče vplačevanje manjših zneskov ob zmernih stroških.
  • Na razpolago so tudi programi discipliniranega varčevanja, avtomatično reinvestiranje donosov, kombiniranje z drugimi varčevalnimi produkti, denimo depoziti.
  • Pestrost ponudbe omogoča vsakemu vlagatelju, da izbere produkt, ki mu ustreza najbolj ustreza glede na njegove okoliščine.

Prijavite se na e-novice

Varnostna koda

Vaša privolitev je v skladu z Informacijo o varstvu osebnih podatkov v družbi NLB Skladi in velja do preklica ter jo lahko pisno prekličete kadarkoli na sedežu družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov dpo@nlbskladi.si. Dokument Informacija o varstvu osebnih podatkov se nahaja na tej povezavi.

 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.